Comenius

A FÖLD napja

A FÖLD napja

A Föld Napja világmozgalom fél évszázada indult útjára az Egyesült Államokból. Hazánk több mint 30 éve csatlakozott ehhez a környezetvédelmi jeles naphoz.„Gyakran beszélünk arról, hogy meg kell menteni a bolygónkat, de a helyzet az, hogy mindezt a magunk megmentése érdekében kell véghez vinnünk. A természet – velünk vagy nélkülünk – megújult erővel él majd tovább.” /David Attenborough/

Iskolánk tanulói a rendkívüli helyzetre tekintettel idén a teamsen keresztül foglalkoztak ezzel a mindenkit érintő programmal. A tanító nénik az 1-2. és a 3-4. évfolyamnak is készítettek egy bemutatót, majd közösen feldolgozták a látottakat. Sokat beszélgettek arról is, hogy akár a legkisebb gyermekek is sokat tehetnek Földünkért. Hiszen ha senki nem szemetelne, nem pazarolná az édesvizet, az energiaforrásokat, kisebb lenne az ökológiai lábnyomunk.

fotó: Pinterest

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Fel