Comenius

Comenius Napok 2022

Comenius Napok 2022

A MŰVÉSZETEK napja közös énekléssel kezdődött, majd egyéni bemutatókkal folytatódott.Hallhattunk hangszeres bemutatókat, népmesét, fellépett a Tücsök kórus Lovrek Károly vezetésével. A délelőtt további részében Varró János népzenész hozta el hozzánk számtalan népi hangszerét, melyeket meg is szólaltatott. A gyerekek ámulva nézték és hallgatták a tanár úr előadását. Nagy öröm volt számunkra, hogy amint ismerős dallamot játszott valamelyik hangszerén, máris énekelni kezdett a közönség. Később a gyerekek elkészítették saját hangszereiket is. 

Az ANGOL napon idén a Nagy Britannia részét képező, de a Királyságon kívül álló Írország (Ír Köztársaság) kapott főszerepet, így zöld ruhában érkezett mindenki. A napot egy meserészlet megtekintésével kezdtük, majd egy kincskereső lapot kaptak a gyerekek. Megismerkedtünk Írország legendás lényeivel és mindenki készített magának egy saját könyvecskét is ezzel kapcsolatban. A nagyteremben múzeumot rendeztünk be, melyet osztályonként tekintettek meg tanulóink.

Eseménynaptár

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Fel