Comenius

Márton-napi forgatag

Márton-napi forgatag

November 11-én pénteken tartottuk Márton-napi programunkat.Hagyomány nálunk, hogy ilyenkor intézményünk óvodásai adnak műsort az alsó tagozatos tanulóinknak. Igyekszünk úgy szervezni a nagyobb eseményeket,  hogy a gyerekek kellemes várakozással éljék meg a közelgő ünnepeket. Maguk az ünnepségek gyermekek számára az ünnepi előkészületekkel kezdődnek. Megismerkednek meg a gyermekek az ünnep lényegével, a hozzá kapcsolódó szokásokkal, hagyományokkal, ekkor készítik közösen a kis lámpásokat is.

Ebédre Márton-napi finomságokat kaptunk, hiszen a régvolt időkben is ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Érdekesség, hogy a "püspökfalat" kifejezés is innen indult, ugyanis szokás volt a liba hátsó részéből ajándékozni a papoknak. 

Ovisaink délután már a szüleikkel közösen vettek részt a Márton-napi fáklyás felvonuláson, hirdetve a világon megjelenő jó cselekedeteket. 


Eseménynaptár

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Fel