Comenius

Mini Comenius Napok 2019 TUDOMÁNY

Mini Comenius Napok 2019 TUDOMÁNY

A Mini Comenius Napok 2. napján a Tudományokkal foglalkoztunk.Reggel 8 órakor már egy Utazó Planetárium várta a gyerekeket az előadó teremben, ahol megismerkedhettek a világűrt kutató távcsövekkel. Kivétel nélkül mindenkit elvarázsolt az univerzum szépsége és felfoghatatlan nagysága.

A világűr kutatása után több helyszín várta a gyerekeket. Az egyikben mikroszkóppal tanulmányozhatták Rozman Ágnes és Kiss Zsolt gimis tanárok segítségével pl. a békák méhét, az ebihalak bélrendszerét, növénykék részeit, a vértsejteket és sok más egyéb kis apróságot.

A második teremben szemüvegeket próbálhattak, látásvizsgálat volt, feladatok, melyeket sötét szemüvegben kellett végrehajtani. Érdekes tapasztalatot szereztek a látásjavító szemüveggel, régi ókulárékkal.

A nagyteremben kicsit mozoghattak, csapatépítő játékokban vehettek részt.

A következő teremben különböző nagyságú és forműjú távcsövekkel nézelődhettek a gyerekek. Az ablakokon kinézve a fák leveleit, madarakat, parkoló autókat és ki tudja micsoda érdekes dolgokat nézhettek kissé más szemszögből.

Az ötötdik teremben a világűr csodáit tekinthették meg, ahol szintén érdekes feladatokkal várták a kis felfedezőket. Szinte az űrben érezte magát, aki belépett a terembe, hiszen a napunk, a bolygók, holdak árasztották el az egész termet. Köszönet a kis elsősöknek, akik hetek óta készültek, festegették a saját bolygójukat. nagyon sok kiállítási tárgyat kaptunk ismét, melyet ezúttal is nagyon köszönünk minden kedves szülőnek és tanulónak.

Rendkívül inspiráló, sok-sok élményt adó napot tölthettünk el együtt!

További képek a Galériában

Tudomány -II.

Előkészületek

ISKOLAHÍVOGATÓ

Tisztelt Szülők!

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése
és gyermekeink egészségének védelme érdekében
a korábban meghirdetett
Iskolahívogató foglalkozásaink
(március 14., március 21. és március 28.)
határozatlan ideig elmaradnak.

Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:

Rockenbauerné Honfi Piroska
ügyvezető

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Fel